Mini kan släppa transportbil i Genève

Det ryktas om att Mini ska kasta ut baksätet i Clubman för att skapa en transportbil kallad Mini Cargo. Den kan visas redan på Genèvesalongen. Blir detta världens första körglada skåpbil?
Annons

Mini kan släppa transportbil i Genève
Sidorutorna ersätts med plåtskivor när Mini Clubman blir transportbil. Den kan kallas Mini Cargo och premiären kan ske så snart som på Genèvesalongen i mars. Klicka för att se en större version. Illustration: Christian Schulte.

Det finns trovärdiga rykten och så finns det rykten som kanske inte låter särskilt rimliga. Här är ett exempel på den senare kategorin: enligt tyska auto motor und sport ryktas det om att Mini ska visa en transportversion av Clubman på Genèvesalongen.

Den nya modellen kan få heta Mini Cargo och innebär helt enkelt att baksätet och de bakre sidorutorna i en Clubman tas bort. Frågan är om Mini ersätter de båda bakdörrarna med en stor dörr.

Idén om en Mini Cargo är inte helt galen. Volkswagen visade nyligen upp konceptbilen eT som beskriver hur framtidens skåpbilar kan se ut, och kanske finns ett behov bland yrkesförarna att köra något roligare än en ”vanlig” transportbil? Alla Minis modeller är ju kända för att bjuda på roliga köregenskaper. Kanske kan Mini också bättra på den usla säkerhetsnivån på många nya transportbilar.

Mini kan släppa transportbil i Genève
Illustration: Christian Schulte. Klicka för att se en större version.
Annons
Annons
Rulla till toppen