Land Rover Defender med plats för gevären

Senaste specialversionen av Land Rover Defender heter Blaser Edition och kostar nästan en halv miljon. Men då ingår snorkel, terrängdäck och hållare för jaktgevären.
Annons

Land Rover Defender med plats för gevären
Utrustningen är riklig men så kostar också Blaser-versionen av Land Rover Defender drygt 450.000 kronor. Klicka för att komma till bildgalleriet!

Terrängklassikern ger inte upp. 64 år efter urpremiären lanserar tyska Land Rover en specialversion av Defender 110 SE Double Cab som tagits fram tillsammans med vapentillverkaren Blaser. Den tillverkas i 60 exemplar och samtliga lackas i Keswick Green.

Luftkonditionering och läderklädsel med kontrastsömnad var länge fullständigt otänkbart i en Defender men här ingår båda i standardutrustningen, tillsammans med elektrisk vinsch med dragkapacitet på fyra ton, snorkel, ”expeditionstakräcke”, dragkrok, frontbåge med extraljus och extra strålkastare bak. Under huven finns en 2,2-litersdiesel med 122 hästar och 360 Nm.

Men det viktigaste i utrustningsväg är naturligtvis vapenlådan i bagageutrymmet där föraren kan förvara fem av sina jaktgevär. Längst ned finns två lådor för ammunition och tillbehör. Priset ligger på motsvarande 450.000 kronor och då ingår inga vapen – men det kan Blaser hjälpa till med.

Premiären sker inte i samband med någon bilsalong utan på Dortmunds jakt- och hundmässa i februari. Det är inte känt om Land Rover också ställer ut designsuven Range Rover Evoque i samma monter…

Annons
Annons
Rulla till toppen