Skoda Citigo femdörrars – men först i höst

Sent förra året började Skoda Citigo säljas i Tjeckien, men här i Sverige får vi vänta tills september på de första bilarna. Då finns också femdörrars Skoda Citigo att tillgå, vilken premiärvisas på Genèvesalongen i början av mars.
Annons

Skoda Citigo femdörrars – men först i höst
Skoda Citigo får vi vänta på tills i höst, då lär vi få se både fem- och tredörrars hos de svenska handlarna. Klicka på bilden för större version.

De tre musketörerna VW Up, Skoda Citigo och Seat Mii har börjat säljas på sina respektive hemmamarknader men vi här uppe i norr får vänta på vår tilldelning. Samtliga varianter byggs i den stora VW-fabriken i tjeckiska Bratislava med 7.000 anställda som också tillverkar karosser till Touareg, Q7 och Cayenne.

Först i Sverige blir VW Up som rullar ut till handlarna i slutet på februari och början på mars. Femdörrars VW Up kommer till sommaren. Seat Mii kommer till Sverige i juni och längst får vi vänta på Skoda Citigo som dröjer till september.

När det är dags för Skoda Citigo i höst lär även femdörrarsversionen finnas tillgänglig och den har vi nu fått första bilden på. Femdörrars Skoda Citigo premiärvisas på Genèvesalongen och får samma motoralternativ och utrustningspaket som tredörrarsmodellen. Eftersom tredörrars Citigo har en rak underkant även på de bakre fönstren (till skillnad mot VW Up) blir det mycket små skillnader på den exteriöra designen.

Skoda Citigo blir en betydelsefull modell i utbudet och får sannolikt märket att orka upp mot miljonstrecket under 2012. Under 2011 sålde Skoda 879.200 bilar – ett rekord i märkets 117-åriga historia – och tillväxtkurvan visar ingen tecken på avmattning.

Annons
Annons
Rulla till toppen