Mer praktisk Seat Mii

Volkswagen Up har ett spanskt syskon som heter Seat Mii och nu kommer den i praktiskt femdörrarsutförande. Frågan är om det även dyker upp någon rolig Cupra-version?
Annons

Mer praktisk Seat Mii
Seat Mii dyker upp i femdörrarsversion under sommaren. De svenska priserna förväntas börja på drygt 100.000 kronor.

Sist ut i modelltrion Volkswagen Up, Seat Mii och Skoda Citigo att förses med fem dörrar är spanjoren. Men nu är den här: 3,64 meter lång och med ett bagageutrymme på 951 liter. 

Bland tillvalen finns panoramatak och ett portabelt infotainmentsystem med gps-navigation, men standardutrustningen är relativt snål för att hålla priserna nere.

Precis som hos syskonen finns en trecylindrig 1,0-litersmotor under huven på 60 eller 75 hästar. Förbrukningen hamnar på 4,5 respektive 4,7 l/100 km. Än så länge har vi inte hört några rykten om en GTI-version av Seat Mii, men med tanke på märkets historia med roliga Cupra-modeller borde en turboversion av Mii inte ligga alltför långt borta. Volkswagen Up kommer i GT-version med 110 hästar senare under året.

I tillvalslistan för Seat Mii finns också ett Ecomotive-paket som lägger till start/stopp-system och bromskraftåtervinning. Då sänks förbrukningen till 4,1 respektive 4,2 l/100 km. 

Annons
Annons
Rulla till toppen