Chevrolet Cruze kombi visar ny front – med film

Det är dags för halvtid och ansiktslyft för Chevrolet Cruze, vilket vi får se på nya modellen Station Wagon. Fem motoralternativ erbjuds, därav två helt nya motorer.
Annons

Chevrolet Cruze kombi visar ny front – med film
Kombiversionen av Chevrolet Cruze får det nya MyLink-systemet som tillval. Det innebär en 7-tums pekskärm, usb- och aux-ingång och Bluetooth. Även backkamera och Keyless Go finns på tillvalslistan. Klicka för att se en större version!

I början av februari visade Chevrolet den första bilden på kombiversionen av Cruze, som kallas Station Wagon. Nu släpps bild nummer två tillsammans med en film.

Kombimodellen blir tredje tillskottet i Cruze-familjen efter sedan- och halvkombiversionerna. Fronten på Cruze Station Wagon är försiktigt ansiktslyft och designen hamnar även på resten av Cruze-modellerna. Bland annat får stötfångaren ny design med större luftinsläpp och grillen designas om en aning.

Cruze SW mäter 468 centimeter på längden, vilket är längre än både Kia Ceed SW och kombiversionen av Ford Focus. Lastvolymen ligger på 500 liter – motsvarande siffra för Kia är 534 liter medan Forden rymmer 490 liter.

Motormässigt kan vi förvänta oss två bensinmotorer på 124 respektive 141 hästar, samt en förbättrad 2,0-litersdiesel med 163 hästar. Senare anländer också en 1,7-litersdiesel med 130 hästar som blir miljöklassad i Sverige. De två bensinfyrorna på 1,6 och 1,8 liter kompletteras med den välkända turbofyran på 1,4 liter. Sammanlagt alltså fem motoralternativ.

Fler detaljer om motoralternativen och övriga uppgraderingar får vi på Genèvesalongen, där Chevrolet Cruze Station Wagon premiärvisas.

Chevrolet Cruze kombi visar ny front – med film
Fronten på Cruze blir lite annorlunda med en större öppning ovanför den horisontella ”ribban”. Rutmönstret i grillen blir också nytt, liksom området kring dimljusen i frontens nedre hörn. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Chevrolet Cruze kombi visar ny front – med film
Chevrolet Cruze SW lär bli en tuff konkurrent för bland annat Hyundai och Kia när den lanseras senare under året. Klicka för att se en större version!
Annons
Annons
Rulla till toppen