Porsche Boxster har mognat och blivit vuxen

Porsche visar upp en helt ny Boxster på Genèvesalongen. Designen känner vi igen, men allt under ytan är nytt på generation 981 som får premiär i april. Tre filmer och bilder från mässgolvet finns här!
Annons

I januari visade Porsche de första bilderna på tredje generationen Boxster, och på Genèvesalongen fick vi en chans att bekanta oss närmare med generation 981. Designspråket känns igen från föregångaren – precis som vanligt hos Porsche, med andra ord – men uppdateringen är väl utförd och under det snygga skalet är det mesta helt nytt.

Porsche började med ett vitt papper och det har resulterat i en Boxster som blivit lättare och därmed snålare än föregångaren. Förhoppningsvis är den också roligare att ratta. 

På mässgolvet inger nya Boxster ett förtroende som inte funnits hos modellen tidigare. Den känns lägre, mer ”satt” och flera detaljer inspireras av kommande supersportbilen 918 Spyder. Om vissa tyckte förra Boxstern kändes tunn och ”tjejig” är den känslan helt borta nu: det osar adrenalin och testosteron!

Boxster är även i fortsättningen Nioelvans uppkäftiga lillebror med mittmonterat avgasutblås och ett lite mer lekfullt utseende. Det längre axelavståndet och de kortare överhängen betyder mycket för designen – kanske också för köregenskaperna?

Enligt Porsche dyker nya Boxster upp i Sverige under våren, förmodligen i april. Boxster S har 315 hästar och fixar 0–100 km/h på fem sekunder. För Boxster ”utan S” är det 265 hästar och 5,7 sekunder som gäller. Kanske dyker det också upp fyrcylindriga motorer senare.

I Tyskland börjar prislistan på 450.000 kronor. Den 7-växlade manuella lådan från Porsche 991 finns inte som tillval utan köparna får hålla tillgodo med 6-växlad manuell eller 7-växlad PDK-låda, båda med start/stopp.

Annons
Annons
Rulla till toppen