Renault gör en Nissan Juke

Snart visar Renault upp en ersättare till crossovern Koleos. Den får betydligt fräckare design, baseras på Nissan Juke och ska konkurrera med Audi Q1 och Peugeot 2008.
Annons

Renault gör en Nissan Juke
Designen hämtar drag från konceptet Captur från Genèvesalongen 2011. Klicka för att läsa mer!

Renault har knappast rosat marknaden med fräcka crossovers. Koleos hör inte till klassens toppskikt, men snart blir det ändring: Renault planerar en helt ny crossover med läcker design för att locka nya kunder till märket.

Designen ska inspireras av konceptbilen Captur från 2011 års Genèvesalong medan tekniken enligt Auto Express kommer från koncernsyskonet Nissan – närmare bestämt från den underligt designade crossovern Juke.

Precis som hos Nissan Juke blir framhjulsdrift standard och fyrhjulsdrift finns som tillval. Även motorerna hämtas från Juke, vilket betyder att en 1,6-litersbensinare med turbo och en 1,5-litersdiesel hittar ned under huven.

Renault gör en Nissan Juke
Brittiska Auto Express har en illustration som visar hur Renaults nya crossover kan se ut – klicka för att titta närmare.

Lilla crossoverklassen växer snabbt och Renault planerar tre nya konkurrenter i klassen. Förutom den nya suven som baseras på Juke utvecklas också större modeller med teknik från Nissan Qashqai och nästa X-Trail (som visades upp i konceptform på bilsalongen Genève under namnet Nissan Hi-Cross).

Och det slutar inte där. Peugeot väljer att inte prioritera kombiversionen av nya småbilen 208, utan istället skynda på utvecklingen av crossovern 2008. Samtidigt har Audi planer på en Q1 som ska baseras på A1. Även Mercedes, Land Rover och Lexus har planer på en minicrossover.

Annons
Annons
Rulla till toppen