Mercedes Citan – hantverkarens dröm?

Mercedes har släppt de första bilderna på nya transportbilen Citan, som bygger på Renault Kangoo och blir billigare än tuffaste konkurrenten Volkswagen Caddy. Premiär redan i höst.
Annons

Mercedes Citan – hantverkarens dröm?
Mercedes nya transportbil för citybruk, Citan, blir märkets första bidrag i klassen sedan föregångaren Vaneo som slutade säljas 2005. Klicka för att se en större version!

Alla småföretagare och hantverkare som är på jakt efter ny firmabil har fått ytterligare ett alternativ att tänka över. Mercedes Citan är ett resultat av Daimlers samarbete med Renault och Nissan.

Tekniken kommer delvis från Renault Kangoo, som lanserades 2008 och snart får ett ansiktslyft, och Mercedes Citan byggs i franska Maubeuge. Tre karosslängder finns att välja på och samtliga får Adaptive ESP som standard – ett antisladdsystem som tar hänsyn till bilens last.

Mercedes Citan – hantverkarens dröm?
Första skisserna på Mercedes Citan dök upp februari. Som vanligt blir produktionsbilen inte alls lika fräck som designskisserna. Klicka för att läsa mer!

Tre dieselmotorer på mellan 75 och 110 hästkrafter samt en kompressormatad bensinmotor på 115 hästar finns tillgängliga från start. Bensinaren har BlueEfficiency-paketet som standard, vilket betyder start/stopp-system samt lågfriktionsdäck. Paketet finns som tillval till dieselmotorerna och enligt källor till Automobilwoche klarar sig den snålaste varianten på 5 l/100 km.

Enligt Automobilwoche blir instegspriset högre än för Renault Kangoo, men också lägre än tuffaste konkurrenten Volkswagen Caddy, som börjar på 144.300 kronor.

Mercedes Citan visas upp på transportbilsmässan i Hannover i september och försäljningen drar igång strax därefter.

Mercedes Citan – hantverkarens dröm?
Interiören blir lik Renault Kangoo – och det är inte särskilt konstigt, eftersom de båda delar både bottenplatta, motorer och annan teknik. Klicka för att se en större version!
Annons
Annons
Rulla till toppen