Fler bilder på Porsche 918 Spyder

Premiären för Porsche 918 Spyder närmar sig. Nu släpper Porsche fler detaljer och bilder på den nya superbilen, som får en V8 med två elmotorer. Prislappen blir astronomiskt hög.
Annons

Fler bilder på Porsche 918 Spyder
Porsche 918 Spyder fixar accelerationen till 100 km/h på 3,1 sekunder medan toppfarten hamnar på 320 km/h. På enbart eldrift är toppfarten 150 km/h. Klicka för att komma till bildgalleriet!

Porsche har en lång tradition av superbilar högst upp i modellprogrammet, bland annat 959 och nu senast Carrera GT. Efterföljaren heter 918 Spyder, och de första prototypbilderna cirkulerar just nu på nätet.

Testbilen är klädd i svartvitt och blir en andlig efterföljare till vinstmaskinen 917. Men tekniken är helt klart uppdaterad för 2000-talet: 918 Spyder blir en pluginhybrid med en bensin-V8 på 500 hästar och två elmotorer. Totalt ger det en effekt på drygt 770 hästkrafter – samtidigt som förbrukningen hamnar på omkring 3 l/100 km. I alla fall enligt Porsches officiella siffror.

”Vad vi gör med 918 Spyder är att omdefiniera körglädje, effektivitet och prestanda”, säger Wolfgang Hatz, styrelsemedlem i Porsche AG med ansvar för forskning och utveckling.

Bland de andra tekniska nyheterna finns CFRP – kolfiberförstärkt plastmonocoque, adaptiv aerodynamik, fyrhjulsstyrning och avgassystemet som är riktat uppåt. 918 Spyder visades upp i konceptform redan på Genèvesalongen 2010. Den nya prototypen har fått nya fälgar, strålkastare, backspeglar och bakparti. Baklamporna ser ut att vara hämtade direkt från 991 – det återstår att se om de hänger med till serieproduktion.

Så hur mycket ska en spekulant betala för att lägga vantarna på en Porsche 918 Spyder? Den officiella prislappen ligger på 7,7 miljoner kronor.

Produktionen drar igång i september 2013. De första köparna får sin 918 Spyder levererad några månader senare.

Annons
Annons
Rulla till toppen