Cadillac Escalade – dinosaurien lever vidare

Jättesuven Cadillac Escalade har dragit in stora inkomster till General Motors och ska säljas fram till 2014. Nu kommer nya uppgifter om uppföljaren – som blir minst lika "bling".
Annons

Cadillac Escalade – dinosaurien lever vidare
”Inga Priusar i vägen?” Klicka för att se vår webb-tv-provkörning av Cadillac Escalade från 2007!

För hiphoppare och sportstjärnor har valet av bil varit relativt enkelt de senaste åren: det är Cadillac Escalade som gäller. Modellen ligger kanske inte helt rätt i tiden med en förbrukning på åtminstone 15 l/100 km, och en talesperson för Cadillac säger till The Detroit Bureau att ”för varje person som gillade Escalade fanns fyra personer som inte gillade den”.

Även om Cadillac Escalade har sålt riktigt bra, var det tveksamt om GM skulle utveckla en efterföljare. Cadillac försöker nu sänka medelåldern på köparna, bland annat med sedanmodellen ATS som ska utmana BMW 3-serie. När bränslepriserna stiger minskar också behovet av en Escalade, menade GM.

Men nu står det alltså klart att nuvarande generationen Escalade ska säljas fram till 2014 eller 2015. Därefter presenteras en efterföljare, och den ska inte bygga på en personbilsplattform, som hos många konkurrenter. Istället hämtas tekniken, precis som nu, från pickupmarknaden. Nya Escalade blir med andra ord ingen crossover, utan bilen blir rambyggd och tekniken ska delas med Chevrolet och GMC.

Även huvudkonkurrenten Lincoln ska presentera en ny version av storsuven Navigator 2014 eller 2015.

Annons
Annons
Rulla till toppen