Nya Toyota Auris avslöjad i förtid

Generationsskiftet för Toyota Auris närmar sig och nu har de första bilderna läckt ut på nätet. Designen blir lite mera "Lexus-tuff" och Auris får även dieselmotorer från BMW.
Annons

Nya Toyota Auris avslöjad i förtid
Det är saften ”Noticias Automotivas” som hittat broschyren på nya Auris i japanskt utförande. I Europa får vi vänta tills nästa vår innan nya generationen kommer. Klicka på bilden för att hoppa till ”Noticias Automotivas” och se fler bilder på Auris.

Ännu så länge har vi bara några små och rätt korniga bilder på nya Toyota Auris, uppenbarligen hämtade från en japansk försäljningsbroschyr. Det är saften ”Noticias Automotivas” som hittat Auris-broschyren (klicka på länken för att se mer) och därmed kan vi få ett inledande intryck av nya modellen, efter sitt första generationsskifte.

Enligt de uppgifter som går att dra ut ur broschyren får Auris lite annorlunda proportioner med en 55 millimeter lägre taklinje och en utsträckt längd med 30 millimeter. Fronten blir lite tuffare med drag som lånats från Lexus CT200h och bakpartiet får en ”diffusor” i underkant.
Motormässigt kan vi förvänta oss fyrcylindriga bensinmotorer på 1,5 och 1,8 liter samt två dieselalternativ som Toyota lånar från det nya samarbetet med BMW. Fler detaljer får vi vänta på tills i höst, då Toyota planerar att visa ett ”koncept” av europeiska Auris och den följs sedan av seriemodellen på Genèvesalongen nästa vår (2013).

Tidigare i veckan slog Toyota fast att man inte ändrar sin namnpolicy för Auris. Modellen säljs som Corolla på vissa marknader men i Europa valde Toyota 2007 att lämna det inarbetade modellnamnet och istället använda sig av Auris. Sedanversionen av Auris får dock även fortsättningsvis heta Corolla på de marknader där den säljs. Vad tycker ni läsare – var det rätt att byta från Corolla till Auris?

Annons
Annons
Rulla till toppen