Polestar släpper teaser på Volvo S60 Polestar

Om Volvo C30 Polestar är något att gå efter lär kommande Volvo S60 Polestar vara ett riktigt monster. Under TTA-festen i Göteborg den 16 juni får den världspremiär!
Annons

Polestar släpper teaser på Volvo S60 Polestar
Litet spännande måste det ju få vara.

Polestar har utvecklat en värsting av Volvo S60 som de kommer visa upp nästa helg. Men det är endast ett koncept som kommer presenteras i Göteborg under bankalaset den 16 juni. 

Hans Bååth är marknadschef på Polestar och berättar att: ”konceptet är en biprodukt av vårt arbete med att utvärdera S60 för racing. Huruvida det kommer byggas fler bilar är en öppen fråga. Först och främst är vi ute efter att få feedback på denna prototyp.”

Det ska dock kommas ihåg att Volvo inte avsett att tävla med sin S60-modell utan Polestar är ansvariga för TTA-satsningen där S60 tävlar som silhuettbil med Nissanmotor.

Polestar släpper teaser på Volvo S60 Polestar
Vi gillade Polestar-trimmade S60 skarpt i vårt vintertest. Passa på att läsa testet i tidningen. Genom att klicka på bilden kan du köpa tidningen i kiosken.

Jan Andersson är ansvarig för fordonsutveckling hos Polestar och förklarar: Vi fann en Volvo med stor motorsportpotential och ideala förutsättningar till att bli en fenomenal prestandabil för gatan. Volvos ingenjörerar är världsberömda för vad de åstadkommit inom trafiksäkerhet. Vad få dock vet är att starka och säkra bilar är ideala plattformar att bygga racebilar på.”

De exakta specifikationerna för Volco S60 Polestar kommer inte avslöjas förrän på bananpiren i Göteborg den 16 juni, men Volvos motorsportchef Derek Crabb säger: ”Bilen som vi kommer presentera är ännu ett resultat av vårt nära samarbete där Polestars erfarenheter inom prestanda och motorsport kombineras med Volvos djuplodande kunskap om bilen och dess teknik.” 

Passa på att se när Fredrik Huldt skrämmer slag på de svenska vägarna med C30 Polestar genom att klicka här!

Annons
Annons
Rulla till toppen