Nya Kia Pro Ceed – första illustrationen

Kia Ceed debuterade i våras och sedan dess har vi väntat otåligt på tredörrars Pro Ceed. Enligt vårt internationella kontaktnät har vi nu den första illustrationen. Vad tycker du, blir Kia Pro Ceed så tuff som du hoppats?
Annons

Nya Kia Pro Ceed – första illustrationen
Det här är första skissen på kommande, andra generationen Kia Pro Ceed. Vad tycker ni läsare – blir det ett lyft? KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

För några månader sedan läckte det ut en mörk skiss på det som många trodde var nya Kia Pro Ceed. Det visade sig vara helt felaktigt, illustrationen visade vanliga Kia Ceed och var hämtad från ett designseminarium som Kia arrangerat tidigare på året.

Men nu är det skarpt läge! Det vet vi efter att ha rådfrågat vårt internationella kontaktnät – den bil ni ser på skissen ovan är verkligen nya Kia Pro Ceed.

Frontpartiet är i stort sett identiskt mellan femdörrarsmodellen Kia Ceed och Pro Ceed. Men tredörrars Pro Ceed får ett betydligt tuffare bakparti med en tidigt uppdragen fönsterlinje vid C-stolpen. Motoralternativen blir flera, både bensin och diesel, och givetvis hoppas vi också att Kia får ”låna” samma 1,6-liters turbo med 204 hk som kommer i Hyundai Veloster Turbo (klicka för att läsa mer). Dubbelkopplingslåda vore väl heller inte för mycket, eller hur?

Annons
Annons
Rulla till toppen