Officiell: McLaren MP4-12C Spider

Här är nyheten som McLaren retat oss med i flera månader: MP4-12C blir en Spider. Mclarens husförare Jenson Button har provkört. Så klart.
Annons

Officiell: McLaren MP4-12C Spider
Klicka på bilden för full storlek.
Den första officiella bilden och informationen har precis landat och nu vet vi att Ferrari inte får vara ensamma med en Spider i segmentet. MP4-12C Spider är baserad på samma superstarkakolfiberkar som coupén så enligt pressreleasen ska den vara precis lika ”dynamisk” att köra. Men i och med att taket är borta blir upplevelsen ännu starkare och ljudet mer påtagligt. Speciellt med tanke på de hastigheter som 12C Spider kan komma upp i. Vidare så berättar man att i enlighet med McLarens filosofi ska Spidern bli mer användbar än en så här spännande bil har rätt att vara. 
 
I samband med Europas Grand Prix i Valencia i förra veckan släppte McLaren en video där Jenson Button intervjuas om hur det är att köra öppet i 300 km/h. Naturligtvis trodde man att han pratade om sin MP4-27 Formel 1. Men se där lurades de. McLaren säger att mer information kommer den tredje juli när man öppnar orderböckerna hos återförsäljarna. Är du sugen på en egen Spider kan du ringa Autoropa på nummer 08 562 485 00. 

Annons
Annons
Rulla till toppen