Officiell: Nissan Note udda nog?

Nu har vi de första officiella bilderna och dessutom videofilm på nya Nissan Note. Försäljningen startar i Japan och Europa får vänta till 2013 på Note. Förutom fräckare design och kompressormatad motor utlovas nya finesser – vad sägs om en ”helikopterkamera” som visar bilens position?
Annons

Officiell: Nissan Note udda nog?
Är nya Nissan Note tillräckligt ”udda” för att fånga uppmärksamheten hos bilköparna? Det är i alla fall vad Nissan hoppas, som hittills har sålt 940.000 Note globalt.

Nissan har lyckats väl med sina nya, egensinniga modeller och nu är det dags att presentera en ny generation Note. Är den tillräckligt ”udda” för att vara attraktiv och väcka uppmärksamhet i B-segmentet? Det tänker Nissan ta reda på när Parissalongen öppnar och helt nya Note premiärvisas.

Efter premiärvisningen startar försäljningen i Japan i september och vi i Europa får vänta till början på nästa år innan de första Nissan Note rullar ut till handlarna. Nissan har säkerligen en eller ett par snåla dieselalternativ på gång till européerna men i Japan lanseras nya Note med två bensinalternativ: kompressormatade och trecylindriga 1,2-liters HR12DDR med 100 hk samt sugmotorn HR12DE med samma volym och 80 hk.

 

Steglös CVT-låda med inbyggd start/stopp-teknik erbjuds och tillsammans med lättviktsteknik och lågt luftmotstånd utlovar Nissan ”klassledande” förbrukningssiffror för nya Note.

En av finesserna som erbjuds i nya Nissan Note är ”Around View Monitor, AVM”. Systemet arbetar med sensorer runt bilen som överförs till en kameravy rakt uppifrån. Med AVM-systemet ska föraren lättare kunna manövrera i trånga utrymmen för att till exempel kunna fickparkera sin Note.

Nya Nissan Note ska byggas i Japan och även i Storbritannien, i Sunderlandfabriken (tillsammans med Juke och Qashqai). Den europeiska versionen av Note skiljer sig i fjädring och utförande jämfört med den japanska, men några närmare detaljer har vi inte ännu.

Annons
Annons
Rulla till toppen