Nya Renault Clio Sport Tourer – så här blir den

Renault klantade sig rejält när man presenterade nya Clio och råkade få med en bild även på kombin, Sport Tourer. Nu har en tecknare samlat ihop informationen till en riktigt bra illustration av Clio Sport Tourer – snyggaste kombin Renault någonsin byggt?
Annons

Nya Renault Clio Sport Tourer – så här blir den
Så här ser den ut, eller i varje fall väldigt nära, nya Renault Clio Sport Tourer. Ivan Martinović har gjort illustrationen med utgångspunkt från det filmklipp som Renault själva ”bjöd på”.

Ingen har väl missat att Renault nyligen slet av täcket på sin nya Clio, den fjärde i ordningen. Förutom snålare motorer, dubbelkopplingslåda, mediasystemet R-link och en del andra finesser bjuder nya Renault Clio på en design som de flesta verkar gilla.

Chefsdesigner Laurens van den Acker var också tidigt mycket klar med att nya Clio måste övertyga med en bra design, för övrigt den första seriemodellen som han ritat till Renault sedan övergången från Mazda för tre år sedan.

Vi vet inte om Renault klantade sig med en av reklamfilmerna till nya Clio – eller om man medvetet gjorde ett ”påskägg” – men i en kort sekvens finns faktiskt den kommande kombimodellen med, den som med Renaultspråk döps till Sport Tourer. Ni kan se videon nedan, vid 0:47 syns Renault Clio Sport Tourer i en ”skakrigg” där hjulupphängningen testas.

Men mer än så behövde inte Ivan Martinović, Seljakboy i Kroatien, för att göra en datorillustration på kommande Clio Sport Tourer. Illustrationen finns på PS-Garage.com i en större version, klicka på bilden ovan för att hoppa dit.

Vad tycker ni läsare om Renault Clio IV Sport Tourer? De som gillade femdörrars halvkombin har förmodligen inte svårt att fatta tycke för Sport Tourer också.

Annons
Annons
Rulla till toppen