Fyra stora bilder på nya Mazda 6

UPPDATERAD MED FYRA NYA BILDER. Tidigare i veckan har vi fått fyra filmer, ”teasers”, på nya Mazda 6. Men nu kompletterar Mazda med fyra högupplösta bilder som gör att vi kan se alla detaljer. Nya Mazda 6 får premiär vid höstens bilsalong i Moskva.
Annons

Fyra stora bilder på nya Mazda 6
På de nya bilderna kan vi se att Mazda håller sig nära de läckra formerna från konceptbilen Takeri till nya 6:an. Bildgalleriet med de fyra bilderna finns i rutan nedtill.

Mazda har tidigare gått ut och sagt att förutom smådetaljer som dörrhandtag, fälgar och backspeglar visar Takeri precis hur nästa Mazda 6 kommer se ut. Det har varit svårt att helt kontrollera sanningshalten i de mörka filmerna, men med de fyra nya bilderna ser vi att Mazda löper linan ut och håller sig nära den läckra Takeri-designen.

”Den djupa skulpterade fronten som med skarpa ögon stirrar framåt förmedlar direkt till åskådaren att detta är Mazdas nya flaggskepp”, säger Akira Tamatani, chefsdesigner för nya Mazda 6.

Designspråket kallas ”Kodo – soul of motion” och hittas också på crossovern CX-5. Hela profilen är mer coupélik än föregångaren, och nya Mazda 6 dyker även upp i coupéform 2014. Innan dess kommer en sedan, en halvkombi och en konventionell kombi. Premiär för nya Mazda 6 blir det i Moskva, i höst.


Vi väntar oss också förstås en hel del ny teknik under skalet. Motorerna hämtas från Mazdas SkyActiv-familj och Mazda 6 sägs bli märkets första modell att utrustas med systemet i-ELOOP (Intelligent Energy Loop) som sparar energi vid inbromsning.

Förhoppningsvis utrustas Mazda 6 med den SkyActiv-dieselmotor på 175 hästar och 420 Nm som satt i Takeri-konceptet. Koldioxidutsläppet i den uppgavs till låga 104 g/km med automatlåda.

Annons
Annons
Rulla till toppen