Dagens köp: Automatbil som manuell – del 2

Vi fortsätter hitta roliga uddabilar på nätet. Här kommer ytterligare en bil som egentligen borde ha automatlåda – men som är så mycket coolare med manuell låda: en Jaguar XJR!
Annons

Dagens köp: Automatbil som manuell – del 2
Dagens köp: Automatbil som manuell – del 2
Visst skulle du våga slå till på en automatbil med manuell låda? Klicka för att se annonsen på Blocket.

Det finns vissa ”oskrivna sanningar” om vilka bilar som ska ha automatlåda och vilka som helst ska växlas manuellt. Det har vi redan avhandlat när vi tipsade om en manuell Mercedes SL. Den typiska automatbilen är förmodligen en Jaguar – helst mörkgrön med beige skinnklädsel. Så visst är det uppfriskande att hitta ett exemplar där man får växla själv!

Det är inte känt om första ägaren till den här bilen verkligen ville ha manuell låda, eller bara ville reta upp Jaguarentusiasterna. Men här är den i alla fall: en XJR från 1996 med en kompressormatad 4,0-literssexa på 320 hästar och 512 Nm. 

Just det här exemplaret togs in till Sverige 2007 och har 10.800 mil på mätaren. Enligt säljaren tillverkades bara 268 exemplar av XJR med manuell låda.

 

Vinjetten Dagens köp är tänkt att ge lite perspektiv på begagnatköpet. Redaktörerna på auto motor & sport sätter själva upp riktlinjerna och försöker sedan hitta den mest udda eller roliga bilen. Ful eller snygg spelar ingen roll – men helst ska det vara en framtida klassiker.

• Frågan är – vad tycker du? Kommentarsfältet är öppet!

Annons
Annons
Rulla till toppen