McLaren MP4-12C CanAm visas på lyxutställning

Lagom till exklusiva Pebble Beach-utställningen visar McLaren upp racingversionen Can-Am Edition av MP4-12C med högre effekt och lägre vikt.
Annons

McLaren MP4-12C CanAm visas på lyxutställning
Naturligtvis är McLaren MP4-12C intensivt orange, för att hylla Bruce McLaren och Denny Hulme från 1960- och 1970-talet. Färgen kompletteras av mattsvarta kolfiberdetaljer.

I helgen drar återigen lyxutställningen Pebble Beach Concours d’Elegance igång med exklusiva samlarbilar från hela världen. McLaren passar på att visa upp MP4-12C Can-Am som baseras på GT3-modellen.

Precis som hos GT3-modellen får MP4-12C Can-Am ett bodykit med frontsplitter, bakvinge och diffusor i kolfiber, vilket ger 30 procent mer downforce. Bromssystemet har uppgraderats och de svarta fälgarna skos med racingdäck från Pirelli. Interiören har fått nya skalstolar med sexpunktsbälten, störtbåge och borttagbar F1-inspirerad ratt.

3,8-litersmotorn får en liten effektökning till 630 hästar med hjälp av en ECU-uppdatering. Med en tjänstevikt på 1.200 kilo lär accelerationstiden till 100 km/h kortas med några hundradelar från produktionsmodellens 3,3 sekunder.

Annons
Annons
Rulla till toppen