Nya Toyota Auris får en tuffare stil

Generationsskiftet för Toyota Auris och Auris Hybrid innebär att profilen sänks, bilen blir tre centimeter längre och innerutrymmena förbättras. Designen blir lite skarpare och det bjuds på mer bling-bling i form av krom och stort panoramatak i glas.
Annons

Nya Toyota Auris får en tuffare stil
I våras fick vi se en tuffare Yaris Hybrid och nu är det dags för nya generationen Auris och Auris Hybrid att följa samma linje. Aggressivare front och akter, mer krom, lägre taklinje och en utsträckt profil. Fler detaljer får vi i slutet på september då nya Auris har världspremiär i Paris.

Redan i maj kunde vi se de första tecknen i form av en broschyr på nya Toyota Auris som läckt ut på nätet. Nya Auris skulle uppenbarligen låna drag av den lite tuffare designade Yaris Hybrid med lägre taklinje och en utsträckt profil.

Nu har vi de första officiella bilderna på nya Toyota Auris och Auris Hybrid där vi kan konstatera att de japanska och europeiska versionerna inte skiljer sig åt allt för mycket. Nya Auris får en taklinje som är sänkt 55 millimeter och bilen är 30 millimeter längre (4.275 millimeter) med bibehållet axelavstånd på 2.600 millimeter. En större mängd höghållfast stål har gjort att fordonsvikten sänkts med i snitt 40 kilo.

På insidan har utrymmena också förbättrats med 20 millimeter längre knäutrymme för baksätespassagerarna och ett 90 millimeter förlängt bagageutrymme som nu rymmer 360 liter (en liten förbättring jämfört med föregångarens 354 liter). Även Toyota Auris Hybrid får detta bagageutrymme då hela batteripaketet ryms under baksätet.

Bättre material, läderklädd ratt och instrumentpanel samt mjukare plast ska ge en högre kvalitetskänsla för inredningen.

Två dieslar (1,4 och 2,0 liter) samt två bensinare (1,33 och 1,6 liter) ska erbjudas vid lanseringen av nya generationen Toyota Auris. Nya Toyota Auris byggs i Burnaston-fabriken norr om Birmingham, Storbritannien, parallellt med Avensis.

Några förbrukningssiffror eller fakta i övrigt bjuder dock inte Toyota på, de sparas till världspremiären på Parissalongen i slutet på september. Då får vi också reda på om det stora panoramataket i glas som syns på bilderna blir tillval eller standard på Auris Hybrid.

Annons
Annons
Rulla till toppen