Snålracet Targa Snålio – idag går starten!

Nu är det äntligen dags för andra upplagan av Targa Snålio, där det gäller att åka så långt som möjligt på en tank. Vi ska undersöka hur bra downsizing funkar – egentligen – och kör sex bensinbilar i tre klasser. Häng med redan från starten!
Annons

Snålracet Targa Snålio – idag går starten!
En Audi A8 i ett snålrace? Visst! Följ oss på Twitter med hashtagen #targasnålio.

Vårt snålkörningsrace Targa Snålio blev mycket uppmärksammat 2009, när vi körde fyra dieselbilar till soppatorsk. Den här gången är det istället sex bensinbilar som gäller. Biltillverkarna lägger ju enormt mycket pengar på downsizing. Men fungerar det?

Det ska vi ta reda på genom att köra sex bensinbilar i tre klasser: Hyundai i30 1,6 mot Ford Focus 1,0 EcoBoost, Peugeot 508 1,6 VTi MCP mot Volvo V60 T3 och Audi A8 L W12 mot BMW M5. De två sistnämnda tar vi med som ”jokrar”, mest för att undersöka hur mycket sanning det egentligen finns bakom de officiella förbrukningssiffrorna. Kan en prestanda- eller lyxbil verkligen köras snålt?

Snålracet Targa Snålio – idag går starten!
Följ Targa Snålio på twitter, #targasnålio

Lottningen på redaktionen om vem som får köra vad är redan avklarad, och idag klockan 12 går starten från Stockholm. Då kan du följa alla sex bilar här på sajten i realtid. Några av bilarna dyker dessutom upp på Stockholms Bilfestival i Kungsträdgården i Stockholm under helgen. Mer om Stockholms Bilfestival här!

Annons
Annons
Rulla till toppen