Toyota Auris kombi – ny familjefavorit?

UPPDATERAD MED NYA BILDER! De svenska kombiköparna får ett nytt alternativ till Hyundai i30 och Kia Ceed. Här är nya Toyota Auris kombi, som också kommer i hybridutförande under våren.
Annons

Toyota Auris kombi – ny familjefavorit?
Toyota Auris kombi blir en viktig bil för att utmana de koreanska tillverkarna. Auris blir ensam i klassen om hybriddrift.

Lilla kombiklassen lockar just nu över många köpare från större modeller som Volvo V70 och Volkswagen Passat och erbjuder lägre driftkostnader och smidigare format. Toyota utmanar nu Hyundai i30 kombi och Kia Ceed SW med en kombiversion av Auris.

Jämfört med halvkombiversionen har Auris kombi samma hjulbas på 2,6 meter, men överhänget bak är 28,5 centimeter större. Än så länge finns inga siffror om bagagevolym.

Toyota Auris uppdaterades med ny front alldeles nyss, och kombiversionen får förstås det nya utseendet. Motorermässigt förväntar vi oss två bensinare på 99 eller 132 hästar samt en diesel på 90 hästar.

En nyhet i klassen blir hybridvarianten av Toyota Auris kombi, där effekten ligger på 136 hästar. Det borde ge en riktigt låg förbrukning – men förbrukningssiffrorna är inte officiella.

Annons
Annons
Rulla till toppen