Bildläcka: Ferraris nya hybridmotor

Ferraris kommande hyperbil, internt kallad F70, förväntas få premiär i slutet på året men redan nu har bilder på den extrema motorn läckt ut på nätet.
Annons

Bildläcka: Ferraris nya hybridmotor
Enzo-ersättarens kolfiberchassi visas på årets Parissalong. (KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION)

Ferrari visar under den pågående Parissalongen kolfiberchassit till nya ”Enzo II” – som internt går under arbetsnamnet F70. Modellen blir Ferraris första hybridbil och förväntas begå premiär i mars nästa år. Sedan tidigare vet vi att ”F70” bestyckas med en V12:a utan överladdning i kombination med elmotor. Några officiella specifikationer och effektsiffror finns inte i dagsläget men de flesta spekulationer pekar mot att förbränningsmotorn kommer att leverera kring 800 hästkrafter samt att elmotorn bidrar med cirka 120 extra hästar. Två av de främsta konkurrenterna blir McLaren P1 och Porsche 918 Spyder, även de får hybriddrivlinor.

Trots allt hemlighetsmakeri kring hyperhybriden från Maranello har en högupplöst bild från ett kommande nummer av Ferrari Magazine läckt ut på nätet via den italienska sajten autoblog.it. Bilden uppges visa motorpaketet på den kommande toppmodellen, och ser ut att stämma väl överens med den film om ”HY-Kers 2012” som Ferrari släppte för ett par månader sedan (se nedan). Italienska autoblog.it har flera högupplösta detaljbilder av F70-motorn i ett bildgalleri som ni når genom att klicka på länken.

Bildläcka: Ferraris nya hybridmotor
Bilden från Autoblog.it är högupplöst och det går att se (nästan) alla detaljer. Uppe till höger ser det ut som om man kan ansluta en kabelsko för att ladda batteripaketet – vilket i så fall innebär att F70 är en typ av laddhybrid. Autoblog.it hävdar också att bilen har dubbla elmotorer, kanske ingår elektrisk framaxel också i paketet? (KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION)


Annons
Annons
Rulla till toppen