Starkaste Porsche-suven någonsin

Inte helt oväntat blir det ett ”S” i modellnamnet även för Porsche Cayenne Turbo. Det innebär en effektökning till 550 hk och sprinten 0-100 km/h för Porsche Cayenne Turbo S går nu två tiondelar fortare, 4,5 sekunder.
Annons

Starkaste Porsche-suven någonsin
Vill man leta efter skillnader mellan ”vanliga” Turbo och Turbo S så finns de, men är diskreta. Avgasutblåsen på Turbo S är kvadratiska, medan Turbo har ovala utblås.

De som inte tycker att Porsche Cayenne Turbo rör på sig tillräckligt fort har kunnat kryssa i rutan för ett prestandapaket som ökar effekten från 500 till 540 hk med ett vridmoment på 750 Nm.

Men mycket vill ha mer och de som vill demonstrera att de köpt den verkliga toppmodellen kan nu beställa Porsche Cayenne Turbo S. Precis som hos Porsche Panamera Turbo S innebär det att turbotrycket höjs i V8-motorn och toppeffekten blir 550 hk/750 Nm.

Med den extra effekten putsar Porsche Cayenne Turbo S sina prestandasiffror till 0-100 km/ på 4,5 sekunder och toppfarten ökar med 5 km/h till 283 km/h. Som jämförelse kan vi nämna att Cayenne Turbo S därmed är snabbare 0-100 km/h än 911 Carrera med PDK-låda (4,6 sekunder). CO2-utsläppet stannar kvar på 270 g/km, enligt Porsche, och det gör även bensinförbrukningen (11,5 l/100 km). All utrustning som man hittar på vanliga Cayenne Turbo finns på Turbo S och den är dessutom utrustad med Sport Chrono-paketet som standard.

Förutom det extra ”S:et” i modellnamnet så får Porsche Cayenne Turbo S några diskreta markörer på utsidan. 21-tums fälgar, mörka glas i huvudstrålkastarna, svart underdel på sidobackspeglarna, rektangulära avgasutsläpp (istället för ovala) samt nya kolfiberpaneler på insidan och speciell, tvåfärgad skinnklädsel som är unik för Turbo S. Priset i Sverige börjar vid 1.483.000 kronor.

Annons
Annons
Rulla till toppen