Nissans första supercrossover levererad

Nissan har nu byggt klart den första kundexemlaret av Juke-R. En lycklig köpare i Dubai får äran att se plaketten “Juke-R #001” på instrumentpanelen i sin nya supercrossover. Prislappen? I runda slängar 4,3 miljoner kronor.
Annons


”Visa aldrig upp en konceptbil som du inte kan sätta i produktion”, är en gammal regel inom bilindustrin. Ändå trodde nog få av oss att Nissan skulle våga göra verklighet av konceptbilen där man parat ihop V6-motorn med dubbla turbo från GT-R med designcrossovern Juke. Men nu är alltså det första exemplaret på väg till en kund i Dubai, dit förövrigt minst en till Juke-R ska levereras inom kort.

Konceptbilen hade den gamla GT-R-motorn på 485 hästar men alla Juke-R som beställts av kunder får den uppdaterade motorn från modellår 2012 med 550 hästar och 632 Nm, vilket sätter ordentlig fart på ekipaget. Vad sägs om 0-100 på strax över tre sekunder samt toppfart på 275 km/h?

Mellan 20 och 25 exemplar ska byggas och prislappen blir från 4,3 miljoner kronor och uppåt.

För den som tycker 4,3 miljoner är lite väl saftigt för en Nissan Juke, men som ändå vill ha lite extra prestanda, kan vi rekommendera den mer modest trimmade Juke Nismo. Den får 215 hästkrafter under huven och en betydligt lägre prislapp.

BILDGALLERI

Annons
Annons
Rulla till toppen