Här är årets tjänstebil

UPPDATERAD! När Säljarnas Riksförbund utser årets bästa tjänstebil är det faktiskt inte Volvo eller Volkswagen som ligger i topp, utan…

Hyundai har gjort ett mycket bra jobb med i40, det tycker både vi och Säljarnas Riksförbund. Men de snåloptimerade ecodäcken ger längre bromssträcka och sämre köregenskaper – undvik!

Säljare är en yrkeskår som ofta spendera många mil bakom ratten varje år, vilket förstås ställer höga krav på säkerhet, komfort och förarmiljö. Men när Säljarnas Riksförbund utsåg Hyundai i40 till årets tjänstebil togs även designen med i motiveringen.

"Valet av årets tjänstebil inger en modern design som talar direkt till känslorna. Formskönt yttre och en innovativ förarmiljö i kombination med frikostiga förvaringsutrymmen och ett stort och funktionellt bagageutrymme", skriver Säljarnas Riksförbund i ett pressmeddelande.

Hyundai i40 får också plus för backkameran i backspegeln, den trygga körkänslan, den eluppvärmda ratten och det generösa garantipaketet. I år testades kombibilar som ligger i prisklass under 7,5 prisbasbelopp och som uppfyller årets miljökrav på högst 120 gram koldioxid per kilometer.

"Testet är inte som de flesta andra biltester. Våra tester utgår främst från säljarens yrkesbehov och fokuserar inte enbart på prestanda, utan utgår mer från det mänskliga perspektivet, säger Lennart Svahn, ordförande för Säljarnas Riksförbund.

Övriga bilar som nominerats till titeln årets tjänstebil var Toyota Avensis, Volkswagen Passat, Volvo V60 och Ford Mondeo. Hyundai i40 imponerade stort även på auto motor & sports testlag – vi testade mot Peugeot 508 och Volvo V70 i nummer 23/2011.

"Alla som funderar på en V70 bör prova Hyundai först", skrev testchefen Mikael Johnsson.

Jag skulle kunna tänka mig att välja en Hyundai i40 som tjänstebil.
168
365