Porsche planerar fler laddhybrider

Trots att den senaste generationen av Porsche Cayenne lanserades så sent 2010 är det snart dags för en uppdatering. Nästa höst lär den faceliftade SUV:en från Stuttgart begå debut och då med spännande nyheter under huven.
Annons

Porsche planerar fler laddhybrider
Enligt amerikanska Motor Trend lanseras Cayenne e-Hybrid 2014. Bilden visar dagens Cayenne Hybrid.

Hyperhybriden Porsche 918 blir inte den enda modellen familjen som får plug-in-teknologi, enligt Motor Trend ska även Cayenne bli laddningsbar inom kort. Den senaste generationens Porsche Cayenne lanserades så sent 2010 men utvecklingen av en faceliftad version inför modellåret 2014 pågår för fullt. Utöver den sedvanliga ommodelleringen av front- och akterparti ska Cayenne då även kunna fås med ett laddningsbart hybridsystem, troligen kallat e-Hybrid.  

Elmotorns effekt tar ett kliv upp från dagens 46 hästkrafter till drygt 100, medan den 333 hästkrafter starka kompressormatade sexan på tre liter förblir oförändrad från dagens modell. Elmotorn är placerad mellan bensinmotorn och växellådan, vilket gör att Cayenne är fyrhjulsdriven både vid el- och bensindrift. Med fulladdat batteri är det tänkt att Cayenne e-Hybrid ska komma minst 2,5 mil på enbart el innan bensinmotorn behöver kliva in och assistera.

Räkna med att även Panamera lär utrustas med den nya e-Hybrid-drivlinan inför 2014, men då endast i bakhjulsdrivet utförande.

Annons
Annons
Rulla till toppen