Nya Koenigsegg Agera S – första bilderna

Vi känner alla till Koenigsegg Agera och Agera R. Men nu är det dags att även lägga till Koenigsegg Agera S och vi har de första bilderna på den nya modellen.
Annons

Nya Koenigsegg Agera S – första bilderna
En skakig iPhone-bild tagen i flykten, men det här är den första Koenigsegg Agera S – byggd för en kinesisk kund.

Ännu så länge saknar vi den officiella informationen om nya modellen Koenigsegg Agera S – bilen som kompletterar utbudet bredvid ”vanliga” Agera och Agera R (samt även skräddarsydda Agera R BLT).

Men de uppgifter som sipprat ut så här långt berättar att Koenigsegg Agera S är byggd för de marknader där etanolbränslena E85 och E100 inte finns att köpa. Nya Agera S är optimerad av Koenigsegg för att ge maximal effekt på 98 oktan bensin men även kunna köras på 93 oktan – om det skulle knipa. I övrigt stämmer utförandet hos Agera S med det hos Agera R.

Nya Koenigsegg Agera S – första bilderna
Skakig bild, men det är nya Agera S, det syns på sidan av bilen.

Körd på 98 oktan bensin anges toppeffekten på Koenigsegg Agera S till 1.030 hk och 1.100 Nm i vridmoment. Något lägre än toppeffekten hos Koenigsegg Agera R som anges till 1.140 hk och 1.200 Nm med E85-bränsle – men sannolikt fullt tillräckligt ändå för de som kör en Agera S.

De första bilderna på Koenigsegg Agera S har hamnat på Facebook hos bilfotografen Ron Alder W (klicka på länken för att hoppa dit). Det är en mörkgrön Koenigsegg Agera S som uppenbarligen är på väg att levereras till en kinesisk kund. Tittar man riktigt noga på Ron Alder W:s bilder så syns namnet tydligt ”Agera S”.

Sannolikt får vi mer information snart från Koenigsegg om nya Agera S och vi skulle förstås även vilja veta mer om specialmodellen ”Koenigsegg One:1” (klicka på länken för att läsa mer) men ännu så länge är det locket på som gäller i Ängelholm.

Annons
Annons
Rulla till toppen