SPION: Hela Mercedes testkaravan i Sverige

UPPDATERAD MED FILM! Flera vakna ams-läsare har lyckats fånga hela Mercedes testflotta på väg genom Sverige – både nya S-klass, snygga CLA, AMG-versionen av A-klass och nya generationen C-klass.
Annons

SPION: Hela Mercedes testkaravan i Sverige
I det här garaget döljer sig en stor del av Mercedes närmaste framtid. Nya CLA blir en mindre version av CLS som baseras på nya A-klass.

Fler spionbilder från läsarna

SPION: Nästa Mercedes C-klass blir rundare

Vintertesterna i norra Sverige är i full gång och biltillverkarna åker ofta i stora karavaner med testbilarna. auto motor & sport-läsarna Pontus Frithiof, Pelle Haraldsson och Henrik Nyström lät kameran gå varm när han stötte på bilarna i Stockholm.

”Igår när jag skulle åka hem från jobbet kom jag ner i mitt garage. Det visade sig att Mercedes testflotta verkar ha tagit in över natten på hotellet där jag har mitt garage. En våning ner stod helt nya S-klass som inte haft premiär”, säger Pontus Frithiof.

SPION: Hela Mercedes testkaravan i Sverige
Även Mercedes SLS AMG Black Series ska vintertestas.

I garaget fanns fem helt nya Mercedesmodeller: fyra exemplar av Mercedes SLS (varav en Black Series), två nästan helt omaskerade CLA (som blir en mindre version av CLS som baseras på A-klass), helt nya C-klass (som fortfarande är hårt maskerad) och två Mercedes A 45 AMG (som ligger nära i tiden och redan visats upp med maskering).

Dessutom lyckades Pontus Frithiof fånga helt nya Mercedes S-klass. Den lanseras 2013 och får mer ny teknik än någonsin tidigare.

”Den var övertäckt med ett täcke som var låst med hänglås, men det var ingen som helst tvekan om att detta är nya S-klass. Bilen var enorm och i formerna ganska lik den nuvarande modellen”, säger han.

Även Henrik Nyström hade kameran framme när Mercedes testkaravan rullade förbi mitt i centrala Stockholm – se alla bilder i galleriet nedan. Och kom ihåg att även du kan bidra med spionbilder! Skicka dem till erik.soderholm@automotorsport.se.

Uppdatering: Även ams-läsaren Philip Blomquist fick syn på Mercedeskaravanen i Stockholm. Hans film finns nedan.

SPION: Hela Mercedes testkaravan i Sverige
Foto: Pelle Haraldsson.

Foto: Pontus Frithiof, Pelle Haraldsson och Henrik Nyström.
Film: Philip Blomquist. 

Annons
Annons
Rulla till toppen