Utförsäljning av Saab – fynda en 9-5 SportCombi!

Nu kan du lägga beslag på ett gäng lagerbilar från Saabs konkursförvaltare – bland annat 9-5 SportCombi och 9-4X. Det finns bara en hake…

Bara ett fåtal Saab 9-5 SportCombi hann tillverkas. 18 av dem är till salu.

Vad sägs om en Saab 9-3 Independence Edition med fem mil på mätaren? Säljs dock utan garantier.

Trots krisen i Saab byggdes ändå en del bilar, som aldrig nådde försäljningshallarna. Nu säljs en del av bilarna av konkursförvaltaren genom Kvarndammens Bilauktioner.

Totalt är 68 bilar till salu, bland annat specialmodellen 9-3 Cabriolet Independence Edition. Tanken var att specialmodellen skulle byggas i 366 exemplar, för att fira ettårsdagen av Saabs självständighet från GM, men bara 38 bilar tillverkades.

Även den Mexikobyggda crossovern 9-4X finns representerad på auktionen, bland annat bilen med chassinummer 1 för Europamarknaden.

Men det mest uppseendeväckande är att även Saab 9-5 SportCombi finns till salu. Här finns alltså en unik chans att köpa kombiversionen av nya 9-5. Bara 30 exemplar hann byggas, och 18 av dem finns till försäljning. Dessutom finns en av bara tre tillverkade 9-3 SportCombi i färgen Sky Blue och den 9-5 Aero V6 XWD som användes som tjänstebil av Victor Muller.

Flera 9-4X finns i listan över bilar till salu.

Dag Thyselius är pr- och informationschef på KVD och tror att alla bilar på Saabauktionen kommer säljas.

Tyvärr finns en liten hake med alla 9-5 SportCombi: bilarna får inte köras. "Avregistrerat fordon som gått på provbilsdispens som absolut inte får tas i trafik", står i KVD:s annons.

Finns det ingen möjlighet att köra bilen på allmän väg?
"Inte som de är nu. Bilarna fungerar, men de är registrerade på dispens. De har inte de rätta papprena", säger Dag Thyselius, pr- och informationschef på KVD Bilauktioner.

Kommer alla bilar säljas?
"Det tror jag, vi har stora förväntningar och förväntar oss köpare både från Sverige och internationellt."

Vilken typ av köpare tror du är intresserade av bilarna?
"Jag tror det är en del vanligt folk som köper bilarna som går att köra. Men 9-5 SportCombi kanske lockar mer samlare, bilmuséer, bilhandlare och Saabfantaster."

Auktionen drar igång den 15 december och mer information om bilarna finns på KVD-sajten.

Skulle jag vara på biljakt skulle jag absolut kunna tänka mig en ny Saab.
888
588