Dakar: Mästaren tar täten

Andra dagen i Dakarrallyt bjöd på stora svårigheter att tolka kartorna och välja väg – alla sanddyner ser ju ganska lika ut. Snabbast var tiofaldige Dakarvinnaren Stephan Peterhansel i en Mini och Carlos Sainz stötte på problem.

Mycket sand och en utsträckt depåplats i Dakarrallyt. Och som vanligt gott om publik både vid servicen och längs sträckorna som körs.

Kampen om det prestigefyllda rallyt som numera körs i Sydamerika har varit stentuff från start. Spanjoren Carlos Sainz tog ledningen efter prologen men andra dagen hade han problem.

Efter dryga sju mils körning valde Sainz att köra rakt igenom ett område med sanddyner och därmed tappade han tid jämfört med de förare som valt en väg runt de höga sanddynerna. Sainz är nu hela 18 minuter efter täten.

Snabbast till etappmålet var därför Stephane Peterhansel före en annan Dakarveteran, sydafrikanen Giniel de Villiers som i år kör en Toyota. Peterhansels ledning inför tredje dagen är två minuter och 35 sekunder.

För Robby Gordon vars första dag slutade elände blev andra dagen inte mycket bättre. Han hade också problem med sanddynerna och tappade ytterligare 19 minuter och är alltså 49 minuter bakom täten.

Jag hoppas Robby Gordons Hummer får upp farten igen
17
19