Dakar: Sainz tappar ledningen – igen

Efter att ha tappat och återfått ledningen i Dakarrallyt genom att flyttas från elfte till första plats efter en arrangörsmiss blev Carlos Sainz återigen av med ledningen – och den här gången på riktigt …

Robby Gordons oranga Hummer har fått upp farten igen efter alla missöden – men det är en bra bit upp till täten för den snabbe amerikanen. Gordon var tvåa på den tredje etappen ...

Andra etappen och de stora problemen med att hitta "waypoints", satellitkontakterna som bestämmer positionen för varje tävlande, gjorde alltså att Carlos Sainz fick starta dag tre i Dakar i ledningen efter arrangörernas ändring i resultatlistan.

Men när dagens etapp var över hade spanjoren tappat ledningen igen – till Dakarmästaren Stephane Peterhansel i en Mini Countryman X-raid. Men Peterhansel var inte snabbast på etappen, det var istället Carlos Sainz teamkompis, Nasser Al Attiyah, som nu gasar hårt i sin buggy.

Samtidigt har även amerikanen Robby Gordon har fått upp farten efter de två första dagarnas problem och Gordon var inte långt ifrån att ta dagens etappseger – han kom till etappmålet bara en dryg minut efter Al Attiyah och knappt tre minuter före Peterhansel.

Det betyder att Nasser Al Attiyah, som vann etappen, knaprar in på Peterhansels försprång i täten – buggyföraren är nu bara drygt sex minuter bakom Peterhansels Mini medan Carlos Sainz nu är femma bakom Lucio Alvarez Toyota och Leonid Novitskiy i en Mini. 

Jag tror Carlos Sainz kommer igen och återtar ledningen
19
8