Spion: Mercedes BMW X6-utmanare

Mercedes satsar på amerikaner och kineser med sin nya suv-coupé som ska ge BMW X6 en match i klassen. M-klassen får agera testbänk så länge.
Annons

Spion: Mercedes BMW X6-utmanare
Breddade hjulhus bak ger en föraning om vad som komma skall. Denna M-klass är blott ett skal för chassitester av Mercedes GLS. Klicka för fullstorlek!
Spion: Mercedes BMW X6-utmanare
Ta en spionbild och vinn en Canon-kamera. Skicka bilden till spion@automotorsport.se Klicka på bilden för att läsa mer.

2013 har precis tagit sin början och Mercedes är på storoffensiven med en ansiktlyft E-klass och nu kommer här spionbilder på en kommande BMW X6-utmanare. 

Mer spionbilder och -film på vår egen Spionsida

Mercedes uppskattar inte att BMW fått härja fritt i territoriet suv-coupé i flera år och man har länge velat ha en del av kakan. Nu har man kommit till skott och testar den första mulan som bärs upp av ett ML-chassi. 

Vissa kallar bilen för Mercedes GLS, andra kallar den för Mercedes MLC. Vilket som stämmer lär vi få veta i sinom tid men våra pengar sitter på Mercedes GLS.

Tittar man noga kan man se att de bakre hjulhusen modifierats för att få plats med den bredare spårvidden bak, men den bästa ledtråden till vad Mercedes pysslar med får man av de två BMW X6 som befinner sig i karavanen på en av bilderna. 

För synergieffekter tar Mercedes existerande motorer och plattform från M-klass. Namnet GLS kommer troligen av att Mercedes vill samla sina suvar under begynnelsebokstaven g. 

Produktionen kommer att ske i fabriken i Alabama och vi får sannolikt se modellen rulla 2016. Det är framförallt marknaderna i Kina och USA som efterfrågar en suv-coupé och så klart kommer vi även att få se en AMG-version så småningom, eventuellt även en hybrid-version.

Klicka här för att se alla bilderna i albumet!

Annons
Annons
Rulla till toppen