Officiella, stora bilder på Lexus IS F Sport

UPPDATERAD: Nu har vi äntligen fått de officiella bilderna på nya Lexus IS F Sport, vilket vi tar tacksamt emot. Ska den klara av att stå emot tyskarna i premiumstriden denna gång?
Annons

Officiella, stora bilder på Lexus IS F Sport
Artikelförfattaren tycker att grillens annorlunda design påminner om utseendet på rovdjuret i den amerikanska actionfilmen med samma namn som skulle visa sig innehålla två framtida amerikanska guvernörer: Arnold Schwarzenegger och Jesse Ventura.

Detroitsalongen närmar sig och allt fler nervösa fingrar trycker fel på tangenterna, verkar det som. Under onsdagskvällen var det ett franskt bilforum som fått tag i bilder på nya Lexus IS F Sport som i sin tur läckt ut via ett kinesiskt bilforum. Men nu under torsdagsmorgonen har vi fått de officiella, högupplösta bilderna på Lexus IS F Sport och de kan ni njuta av i albumet nedtill på sidan.

Lexus IS F sport ska inte förväxlas med prestandamonstret IS-F utan är helt enkelt en sportigare version av IS med aerodynamikkit, större aluminiumfälgar, en specialgjord finish för grillen, lägre fjädring och sportigare chassi tillsammans med en sportig interiör. Motorn är den samma som i vanliga IS. 

Är detta modellen som på allvar ska konkurrera med BMW 3-serie, Audi A4 och Mercedes C-klass om köparnas gunst? Japanerna verkar övertygade om det och drar stora växlar på att linjerna påminner om konceptet LF-CC som visades på Parissalongen i september. 

Drivlinan är ny och beskrivs av Lexus som en 2,5-liters bensinfyra med ”fullhybrid”, det vill säga en elmotor som ensam kan driva bilen. Lexus utlovar klassledande prestanda och då är siktet inställt på ett CO2-utsläpp under 100 g/km samtidigt som drivpaketet utvecklar över 2 hk/gram CO2 – det vill säga en toppeffekt över 200 hk.

Totalt blir det tre motoralternativ och även om Lexus är förtegna just nu så tror vi att IS 250 får en 2,5-liter V6 med en bit över 200 hk, storebror IS 350 får sannolikt en 3,5-liters V6 med runt 300 hk. Mer detaljer får vi 15 januari, då nya IS F Sport premiärvisas i Detroit.

Klicka här för att se alla bilderna i albumet!

Annons
Annons
Rulla till toppen