Spion: Hyundai Genesis sedan

Hyundai har fler modeller än de vi brukar se i Sverige. En av de lyxigaste är kanske på väg hit för att kunna sno marknadsandelar från premiumtyskarna. Här har vi sprillans nya bilder på Hyundai Genesis sedan.

Hyundai Genesis sedan är snart redo för en uppdatering. 2015 kommer vi få se den på vägarna. Klicka för fullstorlek!

Hyundai Genesis sedan är snart redo för en uppdatering. 2015 kommer vi få se den på vägarna. Klicka för fullstorlek!

Ta en spionbild och vinn en Canon-kamera. Skicka bilden till spion@automotorsport.se Klicka på bilden för att läsa mer.

Ta en spionbild och vinn en Canon-kamera. Skicka bilden till spion@automotorsport.se Klicka på bilden för att läsa mer.

Hyundai Genesis är vi mest vana att se i coupéform i Sverige, om än att den också är någorlunda ovanlig. 

• Mer spionbilder och -film på vår egen Spionsida

Men i USA och andra delar av världen är Hyundai Genesis sedan märkets lyxvagn och kommer i nuvarande utförande både med en 3,8-liters V6 och en 5,0-liters V8. 

Dessa spionbilder visar på en del förändringar som kan tyda på att Hyundai planerar att sälja bilen även i Europa. Man kan se vissa förändringar i den välmaskerade interiören och bagageutrymmet. Även lamporna runt om får uppgraderingar och nytt utseende. 

Före detta Audidesignern Peter Schreyer, som ritar systermärket Kia, är nu även ansvarig för Hyundai och man kan tydligt se hans signatur i juvelliknande lampor, släta ytor, en lång motorhuv och korta överhäng.

Om nu Genesis sedan ska introduceras i Europa får man räkna med att Hyundai har en dieselspis på lur. Eftersom Genesis sedan och Genesis coupé delar plattform är det bakhjulsdrift som gäller och således är bilen en perfekt premiumkonkurrent som siktar på Audi A6, Mercedes E-klass och BMW 5-serie. 

Inuti Genesis sedan kan man räkna med all tänkbar modern utrustning i premiumklass med Hyundais Blue Link telematics infotainment system som kronan på verket där Apples röstassistent siri även ingår, men även Google maps. Nu har vi äntligen fått en bra bild på inredningen som ser stram och elegant ut.

Eftersom allting prestanda mäts på Nürburgring vill inte Hyundai vara sämre, därför är man i full gång att konstruera ett eget testcenter i det gröna helvetet för att kunna fintrimma kommande modeller. Räkna med att denna faceliftade Genesis har körts många varv på Nordslingan. 

Klicka här för att se alla bilderna i albumet!

Helt rätt att få en stor tyskkonkurrent med Hyundai Genesis sedan i Europa. Gärna Sverige!
333
74