Freelander eller Evoque?

Arjeplog har bråda dagar med att ta emot all världens testprototyper och nu har vi bilder på en snökörande Land Rover Freelander. Den ser ut som en Evoque.
Annons

Freelander eller Evoque?
Tredje generationens Land Rover Freelander ute i den kalla naturen. Klicka för fullstorlek!
Freelander eller Evoque?
Ta en spionbild och vinn en Canon-kamera. Skicka bilden till spion@automotorsport.se Klicka på bilden för att läsa mer.

Det är inte längre bara rykten och lösa spekulationer att Land Rover är på gång med en ny Freelander. Nu har vi bilder på en vintertestande Evoqueförklädd Freelander i norra Sverige.

• Mer spionbilder och -film på vår egen Spionsida

Precis samtidigt som faceliften av andra generationens Freelander valsar i all världens motorpress (och i senaste ams) håller Land Rover på att modernisera hela konceptet. 

Bilen som rullar på bilderna är ingen Evoque med långt axelavstånd utan bara en testmula för att prova Freelanders nya chassi. Precis som vi skrev i slutet på december är skillnaderna från Evoque små men betydliga. Man kan se att fronten ser annorlunda ut och det ska bli intressant att se vad som döljer sig under ”tanklocket” över höger bakhjul. 

Vi tror att det eventuellt kan vara så att man fått dra någon typ av ledningar, eller slangar, på utsidan av karossen vilket gör att området runt höger bakhjul ser litet konstigt ut. 

Eftersom Evoque redan är en så populär bil, både i tre- och femdörrarsformat fungerar det att Land Rover erbjuder en Freelander med långt axelavstånd som hamnar i ett marknadssegment mitt emellan Evoque och den helt nya Range Rovern.

Även om testmulorna redan rullar för vintertester så är det inte troligt att vi får se någon officiell modell förrän i slutet på 2014, eller tidigt 2015.

Klicka här för att se alla bilderna i albumet!

Annons
Annons
Rulla till toppen