Kias nya jättebil

Det koreanska lågprismärket är inte särskilt lågpristypiskt längre. På bilmässan i Chicago visar man upp Cross GT Concept, en Crossover Utility Vehicle som är större än storsuven Sorento.
Annons

Kias nya jättebil
Kia visar upp en stor och lyxig cuv för att återfånga den amerikanska marknadens intresse efter floppen med Borrego. Minns du den?

Idag slås portarna upp för Nordamerikas största bilmässa, nämligen den i Chicago. Bilföretagen är inte sena med att brassa av sina största överraskningar och Kia börjar med att fånga blickarna med en helt ny cuv: konceptbilen Cross GT. Cuv står då alltså för Crossover Utility Vehicle, och vi gissar att det handlar om en högbyggd lyxbil.

I mars kommer Kia att visa upp sin kompaktsuv som blir en direktkonkurrent till Nissan Juke, men i USA tar man alltså till det tunga artilleriet. Det kan vara ett steg i att återhämta sig efter floppen med Kia Borrego som aldrig blev någon hit.

Cross GT Concept blir en rejäl lyxbil som kommer att vara större en dagens Sorento. Och även om Sorento är sjusitsig, visar bilderna på konceptbilen Cross GT en bil med endast fyra individuella stolar. Det är ingen slump att Cross GT Concept presenteras på Chicago-mässan – bilen är en tydlig flirt med den amerikanska marknaden.

Konceptbilen är inte blyg med smidda trädetaljer och glastak i avancerade former. Hur mycket av de här prylarna som kommer följa med i produktionsbilen är dock högst oklart. Cross GT kommer i alla fall att drivas av en 3,8-liters V6 hybridmotor vilken är kopplad till en åttastegad automatlåda. Totaleffekten ligger på 400 hästkrafter och bilen kommer att vara fyrhjulsdriven.

Annons
Annons
Rulla till toppen