BMW 2-serie fångad av läsare

Två ams-läsare har langat fram mobilkameran i precis rätt tid för att fånga en karavan med testbilar från BMW. Här finns bland annat helt nya coupé- och cabrioletversionen av 1-serien – samt en spännande överraskning...
Annons

BMW 2-serie fångad av läsare
Axel Billquist råkade på ett gäng nya BMW-modeller, och skickade in bilderna till auto motor & sport. Gör det du också!
BMW 2-serie fångad av läsare
Skicka in dina egna spionbilder till spion@automotorsport.se så har du chansen att vinna en Canon-kamera från Rajala Pro Shop.

Det gäller att befinna sig på rätt plats vid rätt tid, och det gjorde auto motor & sport-läsaren Axel Billquist. Han fick syn på en testkaravan från BMW vid Öresundsbron och passade på att ta några bilder.

”Jag gick fram och pratade med förarna, men de ville inte bekräfta exakt vilka modeller detta är. Jag fick inte ta några detaljbilder”, säger Axel Billquist.

De viktigaste modellerna han lyckades fånga är förmodligen de nya coupé- och cabrioletversionerna av 1-serien, som logiskt nog byter namn till 2-serien. På samma sätt byter 3-serie Coupé och Cabriolet namn till 4-serien. Att det inte rör sig om 4-serien syns eftersom bilarna är korta och kompakta, och saknar de lite längre och böljande linjer som 4-serien får. Vi gissar att coupébilen på bilderna är en M235i, som lanseras i november.

Axel lyckades också fånga nya 3-serie Gran Turismo på bild, som nyss blev officiell. Men den fjärde modellen är vi mer osäkra på – detta kan antingen vara en 3-serie Gran Turismo, eller nya 4-serie Gran Coupé. Helena Danielsson lyckades fånga en mystisk sedanmodell i Stockholm (se bilden nedan), och detta kan bli en direkt konkurrent till Mercedes CLA.

Vi gissar att både 3-serie Gran Turismo, 2-serie Cabriolet och 2-serie Coupé ska lanseras på Genèvesalongen i vår. De två sistnämnda kan eventuellt dyka upp som konceptbilar, men designen lär inte skilja mycket från de färdiga produktionsbilarna.

Läs också: Spionbilder på BMW 2-serie cabriolet

BMW 2-serie fångad av läsare
Här är den mystiska bilen – vi är inte helt säkra på om detta är en 3-serie Gran Turismo eller en 4-serie Gran Coupé. Foto: Axel Billquist
BMW 2-serie fångad av läsare
Vi gissar att detta kan vara samma modell som på bilden här ovan – alltså en kommande Gran Coupé-version av 4-serien, som blir lillebror till 6-serie Gran Coupé. Foto: Helena Danielsson
BMW 2-serie fångad av läsare
Bilarna längst till vänster och till höger har ett avgasrör på varje sida vilket tyder på att detta är 335i-bilar (335d GT är ännu inte officiell). Andra bilen från vänster har ett avgasutblås på varje sida vilket tyder på en ”instegsversion”, kanske en 220i? Den tredje coupébilen är en 235i. Foto: Axel Billquist
BMW 2-serie fångad av läsare
Den blå färgen på denna 2-serie Cabriolet kan mycket väl vara samma Estorilblå som på M135i. Foto: Axel Billquist
BMW 2-serie fångad av läsare
2-serien lanseras antagligen på Genèvesalongen – eventuellt som konceptbil. Foto: Axel Billquist
BMW 2-serie fångad av läsare
Foto: Axel Billquist
Annons
Annons
Rulla till toppen