Mitsubishi smygvisar hemliga konceptbilar

Mitsubishi lovar att visa upp två helt nya konceptbilar på bilsalongen i Genève: en pickup och uppföljaren till elbilen i-MiEV.
Annons

Mitsubishi smygvisar hemliga konceptbilar
Mer än så här vill inte Mitsubishi visa av konceptbilen CA-MiEV. Den får ny elbilsteknik som förlänger räckvidden till ungefär 30 mil.

Det har gått drygt fyra år sedan Mitsubishi lanserade elbilen i-MiEV och det börjar bli dags för en ersättare. Utvecklingen för elbilar går snabbt och Nissan Leaf har lyckats locka över många i-MiEV-köpare på den svenska marknaden.

Genèvesalongen ska Mitsubishi visa upp konceptbilen CA-MiEV, som får ny batteriteknik, utvecklad drivlina, lägre vikt och avancerad aerodynamik. Bilen ska kunna köras i upp till 30 mil – alltså en fördubbling av räckvidden jämfört med dagens i-MiEV.

Mitsubishi CA-MiEV kan laddas trådlöst och bygger till viss del på synpunkter från kunderna som kört i-MiEV.

Samtidigt visar Mitsubishi upp konceptbilen GR-HEV – en designstudie som kan visa hur en framtida version av pickupen L200 skulle kunna se ut. Den får avancerad hybridteknik med dieselmotor.

”De nya konceptbilarna har en mjukare och lite emotionellare framtoning, samtidigt som de är konstruerade för en framtida ännu mer avancerad el- och hybridteknik. De nya konceptbilarna är en fortsättning på den tekniska utveckling som ligger till grund för vår nya laddhybrid Outlander PHEV, som kommer till Sverige i sommar”, säger Magnus Monié, vd för Mitsubishi Motors i Sverige.

Mitsubishi smygvisar hemliga konceptbilar
Nästa generation av pickupen Mitsubishi L200 kan bli en dieselhybrid, precis som Outlander PHEV. Mitsubishi släpper fler detaljer om konceptet GR-HEV på Genèvesalongen.
Annons
Annons
Rulla till toppen