Mercedes GLA siktar direkt på Volvo V40

Volvo V40 Cross Country får en direkt konkurrent: helt nya Mercedes GLA. Den får en attraktiv prislapp och lanseras redan om ett år.
Annons

Hösten innebär högsäsong för bilpremiärer och särskilt lite mer högbyggda, och gärna fyrhjulsdrivna, bilar. Det tänker Mercedes utnyttja med nya crossovern GLA.

All teknik och mycket av designen hämtas direkt från nya A-klassen. Mercedes GLA blir i princip en upphöjd version av A-klassen – det handlar alltså inte om någon ”riktig suv”, som exempelvis storebror GLK. Tuffaste konkurrenterna blir Volvo V40 Cross Country, Audi Q3 och BMW X1.

Den framhjulsdrivna plattformen delas med A-klass, B-klass och nya CLA – bilar som är relativt rimligt prissatta. Vi kan alltså räkna med att även Mercedes GLA inte får en alltför hög prislapp. Det vanligaste växellådsalternativet lär bli en 7-växlad dubbelkopplingslåda. Fyrhjulsdrift blir tillval.

Vi har skrivit om Mercedes GLA flera gånger tidigare – bland annat när den värmetestades, och som vi kan se i filmen ovan är det nu dags för vintertester på svenska vintervägar. Premiären blir förmodligen på Frankfurtsalongen i höst.

Annons
Annons
Rulla till toppen