Spion: Nya Porsche Panamera

Vi har precis fått ta del av nytagna bilder på kommande Porsche Panamera. Ska vi kalla det en lättare facelift?
Annons

Spion: Nya Porsche Panamera
Det är med försiktighet som Porsche uppdaterar sin mest kontroversiellt designade modell.

Från det att Porsche visade upp sin Panamera för första gången 2009 så har det tvistats om huruvida den är snygg eller inte. En majoritet har nog dragit sig åt att den inte kan beskyllas för att vara vacker. Men eftersom Panamera är en så vansinnigt kompetent bil har fokus flyttats från designen till bilens förträfflighet.

Nu har en av våra spionfotografer fångat kommande Porsche Panamera på bild. Och är man snäll kan man påstå att designen är försiktigt uppdaterad. Till mångas förtret så får inte den ansiktslyfta Panameran några linjer från den oerhört läckra Porsche Sport Turismo.

Porsche har istället valt att försiktigt omarbeta fronten med strålkastararrangemang, stötfångare och luftintag. Även baktill har ljusen fått sig en försiktig designmassage på ritbordet. Insidan kommer på samma sätt att vara sig tämligen lik, med viss uppdatering vad gäller teknik och materialval.

Porsche Panamera kommer troligtvis att släppas som plugin-hybrid, i linje med miljöbilssatsningarna som har visats upp som Sport Turismo och Cayenne. Det är inte heller en helt otippad gissning att V8:an som i dag sitter i S-modellerna kommer att ersättas av Porsches nya V6-turbomotor. Även Audis massiva V8-diesel kan bli aktuell i Panamera. Nya Panamera kommer att börja säljas som 2014-års modell.

Annons
Annons
Rulla till toppen