Här är nya BMW X4 – vad tycker du?

BMW storsatsar på crossovers och nu kommer en coupéversion av X3. Den blir lägre och sportigare – men blir den snyggare? Första bilderna finns här.
Annons

Här är nya BMW X4 – vad tycker du?
X4 ska vara valet för alla som vill ha en bil i X3-storlek, men som är lite annorlunda och betydligt snyggare. BMW-entusiasterna kan notera att X4 får internkod F26 (X3 heter F25).

Vi trodde att BMW skulle vänta ända till Frankfurtsalongen i september med att visa upp den nya crossovern X4, men redan nu finns bilder på nykomlingen på nätet.

Som vanligt med BMW visas modellen först upp som ett koncept, precis som med exempelvis Concept Active Tourer. Koncepten förändras dock mycket försiktigt när de sätts i serieproduktion – i stort sett är det nya BMW X4 du ser på bilderna.

Det handlar alltså om en slags coupéversion av BMW X3. Lite mindre praktisk, lite stiligare, men fortfarande med fyra dörrar.

Konceptversionen av BMW X4 får mycket kromdetaljer, stora fälgar och ett betydligt maffigare utseende än lillebror X3. Hjulhusen har en skyddande plastbit men detta blir verkligen ingen offroadbil – istället lär kunderna, precis som med Range Rover Sport och Porsche Cayenne, hålla sig innanför stadsgränserna.

BMW har ännu inte släppt några officiella detaljer om X4-konceptet, men all teknik hämtas från X3 och 3-serien. Bilen blir omkring 4,65 meter lång och får samma motorutbud som X3. Det innebär dieselmotorer på mellan 184 och 313 hästar, samt bensinmotorer på 184–306 hästar.

BMW X4 blir mycket viktig på den kinesiska marknaden, och det är också därför konceptbilen visas upp på bilsalongen i Shanghai i slutet av april. X4 börjar säljas 2014, och BMW har investerat 900 miljoner dollar i fabriken i amerikanska Spartanburg där X4 ska byggas.
 


Annons
Annons
Rulla till toppen