Ny trailer till kommande Rush

Filmen Rush, som handlar om Niki Laudas och James Hunts rivalitet inom Formel 1, får premiär efter sommaren. Nu finns en ny filmtrailer, och det ser lovande ut.

Det är den tvåfaldigt Oscars-belönade regissören Ron Howard som har gett sig på att filmatisera rivaliteten mellan James Hunt och Niki Lauda. Det var under 1970-talets skoningslösa men glamourösa Formel 1-era som de två starka personligheterna slogs om att vara snabbast i världen.

Den karismatiske engelsmannen James Hunt spelas av Chris Hemswoth (The Avengers) och den österrikiske perfektionisten Niki Lauda spelas av Daniel Brühl (Inglorious Basterds).

I actiondramat Rush får vi följa de två personligheterna både på tävlingsbanan och i privatlivet, och hur de pressar sig själva, både psykiskt och fysiskt, för att vara snabbast. Utan hänsyn till konsekvenserna.

En stor del av filmen fokuserar även på Niki Laudas krasch på Nürburgring och den ödesdigra starten i Japans Grand Prix 1976. Det ska tydligen ha lagts oerhörda resurser för att göra filmen så verklighetstrogen som möjligt. Om det stämmer återstår att se.

 

Den här filmen ska jag se på bio så fort den kommer!
118
9