”Tesla är förlorare som bygger tegelstenar”

En amerikansk politiker totalsågar både Tesla, Fisker och Chevrolet Volt i ett inlägg på Facebook. "Folket får alltid subventionera vänsterns förlorare", skriver hon.
Annons

Tesla Model S förvandlas till en tegelsten när battieret tvärdör, enligt Sarah Palin.
Sarah Palin ger inte mycket för ”gröna” biltillverkare som Fisker och Tesla. Foto: Bruce Tuten/Wikipedia/Creative Commons

Amerikanska Fisker har stora ekonomiska problem och har sagt upp 75 procent av de anställda. Fisker har fått hundratals miljoner kronor från de amerikanska skattebetalarna i form av bidrag och lån, något som retar upp republikanen Sarah Palin, tidigare guvernör för Alaska.

Nu har Sarah Palin skrivit ett inlägg på Facebook där hon sågar bland annat Fisker vid fotknölarna. Sarah Palin likställer Fisker med Chevrolet Volt (”som går 6,5 mil på en laddning”) och Tesla Model S (”som förvandlas till en tegelsten när batteriet är helt urladdat och sedan kostar 300.000 kronor att reparera”).

”Detta är bara det senaste exemplet av Obama-administrationens svågerkapitalism där deras gröna energikompisar tjänar på det här avskyvärda slöseriet med skattebetalarnas pengar”, skriver hon i inlägget.

Sarah Palin är inte försiktig med att uttrycka vad hon tycker skattebetalarna ska göra.

”Amerikanerna ska verkligen vara upprörda av det här slöseriet. Som vi sett tidigare, är det alltid folket som får subventionera vänsterns förlorare.”

I skrivande stund har inlägget gillats av över 33.000 gånger och det har nästan 3.000 kommentarer.
 

En person som reagerat starkt mot Sarah Palins uttalande är Elon Musk, grundare och vd för Tesla Motors. I ett Twitterinlägg skriver han att han är djupt sårad av Sarah Palins uttalande, och han påpekar att nybilsgarantin på Tesla Model S dessutom täcker situationer där bilen ”förvandlas till en tegelsten”.

Tesla har fått 465 miljoner dollar i lån från det amerikanska energidepartementet, ett lån som företaget planerar att betala tillbaka fem år tidigare än beräknat. Tesla Model S vann den prestigefyllda titeln ”Motor Trend Car of the Year” 2012.

Men trots det är Sarah Palin inte den första republikanen att beskriva Tesla som ”förlorare” – det gjorde Mitt Romney redan i oktober 2012.

Annons
Annons
Rulla till toppen