Läcka: VW CrossBlue Coupe Concept

Att bygga en suvmodell med coupéprofil kan tyckas märkligt, men BMW X6 bevisar att det funkar. Och nu ska Volkswagen kasta sig in i samma segment med ”VW CrossBlue Coupe Concept”. Vad säger ni läsare – är det rätt segment för VW?
Annons

Läcka: VW CrossBlue Coupe Concept
Kan Volkswagen utmana BMW X6? Volkswagen CrossBlue Coupe Concept är i alla fall ett försök och vi får se hur det går i Shanghai. KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT HOPPA TILL BILDGALLERIET

BMW X6 har hånats för sin design och kallats för bland annat Quasimodo (ringaren i Notre Dame). Men BMW har skrattat hela vägen till banken och sålt mer än dubbelt så många X6 som man prognostiserat.

Sådana framgångar väcker förstås intresset hos kollegorna och vi vet redan att både Audi (Q6) och Mercedes (MLC) ska bygga utmanare till BMW X6. Men det finns fler som vill vara med på kalaset och här har vi de första skisserna på ”VW CrossBlue Coupe Concept”.

Våra tyska kollegor på auto motor und sport påstår sig veta att konceptbilen är 489 centimeter lång, hela 202 centimeter bred och har ett axelavstånd på nästan tre meter (298 cm). Det är Touareg-dimensioner men våra tyska vänner skriver att vi även ska se spår av nästa generation Tiguan och Tiguan Coupé i ”VW CrossBlue Coupe Concept”.

Volkswagen CrossBlue Coupe Concept ska premiärvisas i Shanghai den 20 april, när bilsalongen öppnar för media. För att intressera den kinesiska publiken har CrossBlue Concept en turboladdad V6-bensin som med hjälp av två elmotorer får en sammanlagd toppeffekt på 420 hk (309 kW).

CrossBlue Coupe Concept är en laddhybrid som kan färdas upp till 33 kilometer på enbart eldrift. Som laddhybrid åtnjuter den också fördelen av en väldigt gynnsam mätnorm för bränsleförbrukning och den anges till 3,0 l/100 km.

Annons
Annons
Rulla till toppen