Spion: BMW 2-serie Coupé på Nürburgring

Ingen tysk bil är fulländad för försäljning innan den har smiskats runt det gröna helvetet. Och du kan vara lugn – den är fortfarande bakhjulsdriven!
Annons

Spion: BMW 2-serie Coupé på Nürburgring
BMW försäkrar sig om att deras 2-serie kan köra ifrån en Lotus.

BMW 1-serie med tre dörrar blir BMW 2-serie. Och med en sluttande c-stolpe blir den 2-serie coupé. Denna modell genomgår nu sluttester runt Nürburgring för att försäkra den tyska biltillverkaren om att köparna av den lilla designkupén ska kunna köra ifrån Lotus-bilar.

Eftersom denna första generation 2-serie lanseras på den befintliga plattformen av 1-serie så kommer den med all sannolikhet att bli bakhjulsdriven. Men kommande 2-serien blir precis som nästa generations 1-serie, och Mercedes A-klass, framhjulsdriven.

BMW är mitt uppe i en modelloffensiv, där de tävlar mot Audi och Merecedes, om att yngla av så många modeller som möjligt av varje plattform. Man undrar hur länge modellbetäckningarna kommer att räcka till.

Den blå färgen och de dubbla avgaspiporna skvallrar om att detta kan vara en M235i som är ute och rastar Lotus-bilar.

Uppdaterat: Det är först kommande 2-serie som blir framhjulsdriven eftersom den bygger på nästa generations plattform för 1-serie.

Annons
Annons
Rulla till toppen