Dagens köp: Unik Rallyfralla!

Ibland så dyker det upp bilar som bara ger absolut habegär. Denna Peugeot 205 Rallye är sällsynt i vilket skick som helst, nu råkar den dessutom bara ha 3.800 mil på mätaren!
Annons

Dagens köp: Unik Rallyfralla!
Dagens köp: Unik Rallyfralla!
En riktig läcker bit är den. 205 Rallye är maxlättad och har en pytteliten 1,3-liters Talbot-motor med Weber-förgasare. Klicka på bilden för att komma till annonsen!

Som om det faktum att denna ultrasällsynta Peugeot 205 Rallye 1,3 finns till salu i Sverige inte räckte kan vi även meddela att en tidigare ägare är rallyesset Juha Kankkunen!

Vad vi förstår har bilen haft tre tidigare ägare och har tillryggalagt 3.750 mil mellan åren 2000 och 2008. Någon gång under denna tid blev den även rostskyddsbehandlad och är således helt rostfri.

Både ams testchef och undertecknad är Peugeot-nördar och har precis avyttrat varsin 106 Rallye respektive en 205 GTI Le Mans. Testchefen kommenterade direkt: ”Trodde aldrig man skulle få se en sådan i Sverige. Och detta exemplaret sedan…”

Det är Toppskick Bil på Ingarö som kommit över pärlan. Det vet vad den är värd också och priset ligger på saftiga 79.000 kronor. Men, en samlarbil är en samlarbil och miltalet och ägarhistoriken garanterar denna Fralla en plats i historieböckerna. 

Vinjetten Dagens köp är tänkt att ge lite perspektiv på begagnatköpet. Redaktörerna på auto motor & sport sätter själva upp riktlinjerna och försöker sedan hitta den mest udda eller roliga bilen. Ful eller snygg spelar ingen roll – men helst ska det vara en framtida klassiker.

• Frågan är – vad tycker du? Kommentarsfältet är öppet!

Dagens köp: Unik Rallyfralla!
En interiör i toppskick är inte ofta man ser i dessa bilar! Klicka på bilden för att komma till annonsen!
Annons
Annons
Rulla till toppen