Mazda 3 kommer som sedan till Sverige

Mazda hade nog planerat annorlunda men nu finns det bilder på sedanversionen av nya Mazda 3 – och den kommer även till Sverige. Samma design som på femdörrars halvkombin men Mazda 3 sedan har lite mer coupéstuk över taklinjen. Vad tycker du – vilken modell är snyggast?
Annons

Mazda 3 kommer som sedan till Sverige
Taklinjen blir mera utsträckt och Mazda 3 sedan får lite coupékaraktär. Några mått på sedanmodellen har vi tyvärr inte, ännu.

Någon på redaktionen har nog tittat fel i kalendern men nu finns det bilder hos ryska Top Gear på kommande Mazda 3 som sedanmodell. Egentligen skulle inte bilderna visats förrän 12 juli, men nu finns de över hela internet.

Mazda har gjort sin hemläxa och precis som med Mazda 6 anpassat karossvarianterna till de olika marknadernas behov och smak. Av den anledningen är kombiversionen av Mazda 6 kortare (avsedd för Europa) jämfört med sedanmodellen (passar amerikanernas smak).

Även ryssarna föredrar sedanmodeller och Mazda är ett starkt varumärke i Ryssland, därför är det ingen tillfällighet att det är just en rysk tidningsredaktion som är först med bilderna på fyrdörrars Mazda 3 sedan.

Mazda 3 kommer som sedan till Sverige
Båda versionerna av nya Mazda 3 på samma bild. Vilken är snyggast – vad tycker du?

Mazda bjuder även på en jämförande bild med båda versionerna av Mazda 3. Femdörrars Mazda 3 halvkombi ser faktiskt lite ”rumphuggen” ut bredvid den mera coupéliknande sedanmodellen med sina fyra dörrar och liten baklucka. Hur lång sedanmodellen av Mazda 3 är får vi inte veta men när vi använder Google translate till ryska Top Gear kan vi läsa ut att sedanmodellen kommer ut på marknaden i november.

Nu har vi fått bekräftat från Mazda att även sedanversionen av Mazda 3 kommer till Sverige. Uppdelningen mellan olika marknader brukar vara strikt men Mazda har tydligen beslutat sig för att vara generösa och låta kunderna välja. Ett annat exempel är senaste generationen av Audi A3 ska erbjudas i alla karossversioner på många marknader och där fyller A3 sedan ut modellprogrammet mellan A3 Sportback och A4.

Och ni som hoppas på en kombiversion av Mazda 3 – tjata! Den finns inte med i planeringen just nu, men kanske kan Mazda ändra sig?

Vad tycker ni läsare – vilken av de båda versionerna av Mazda 3 i är mest intressant? Och vilken modell tycker ni är snyggast, femdörrars halvkombi eller fyrdörrars sedan?

Annons
Annons
Rulla till toppen