Dagens köp: Honda Legend – en totalflopp

Alla älskar en underdog. När de japanska biltillverkarna ska försöka utmana BMW och Mercedes slutar det ofta i totalflopp. Klart du ska slå till på en Honda Legend!
Annons

Dagens köp: Honda Legend – en totalflopp
Dagens köp: Honda Legend – en totalflopp
Det lär inte vara många som kan gissa att detta är en Honda – så är det att äga en uddabil. Klicka för att se bilen hos Honda City.

Under 2000-talet kom flera roliga inslag i den stora premiumklassen. BMW, Audi och Mercedes utmanades av exempelvis Citroën C6 och Chrysler 300C. Exakt var man ska klämma in Honda Legend är oklart, kanske hamnar den någonstans mellan en BMW 5-serie och en 7-serie.

Oavsett bilklass blev det en försäljningsflopp, åtminstone här i Sverige. Ganska oförtjänt, egentligen, med tanke på det smarta fyrhjulsdriftssystemet, den lena V6-motorn och det diskreta utseendet.

Hos Honda City i Upplands Väsby finns ett prissänkt exemplar från 2007 som rullat 11.000 mil. I samma bilhall finns också ett nyare exemplar från 2009 med adaptiv farthållare. På Blocket finns också äldre exemplar. Slå till!

Läs också: Mer Honda i förra omgången av Dagens köp

Dagens köp: Honda Legend – en totalflopp

Vinjetten Dagens köp är tänkt att ge lite perspektiv på begagnatköpet. Redaktörerna på auto motor & sport sätter själva upp riktlinjerna och försöker sedan hitta den mest udda eller roliga bilen. Ful eller snygg spelar ingen roll – men helst ska det vara en framtida klassiker.

• Frågan är – vad tycker du? Kommentarsfältet är öppet!

Annons
Annons
Rulla till toppen