Bilder: Nya BMW 2-serie Coupé och Cab

Nya BMW 2-serien kommer att visas på Frankfurts bilsalong i september, men redan nu kan vi kan visa hur den ser ut.
Annons

Bilder: Nya BMW 2-serie Coupé och Cab
Schulte design illustrerar hur BMW 2-serie ser ut.
Klicka på bilden för att se den i fullstorlek!

BMW 1-serie faller inte alla i smaken. Speciellt den gigantiska bilmarknaden i Kina föredrar slankare linjer och mer coupé- och sedanformer. Audi har precis lanserat sin A3 sedan, och Mercedes CLA har funnits ett tag, så det är bråttom för BMW att prångla ut sina 2-seriemodeller i fighten om de unga kinesiska köparna.

Utöver 2-serie Coupé och Cabriolet kommer det även en 2-serie Gran Coupé. Tidigare har vi sett sett spionbilder på Coupén utan maskering, och nu ser vi här designstudion Schultes illustrationer av 2-serie Coupé och Cabriolet.

BMW testar 2-serien hårt just nu inför slutjusteringen innan lansering. Cabrioletmodellen introduceras strax efter Coupén, och kommer lastad med tygsufflett precis som 1-serien. Självklart är både fram- och baklampor snygga led-arrangemang för att belysa den nya tvåans väg i trafiken.

Motorutbudet förväntas bli detsamma som för 1-serien, men de första modellerna ut sägs vara 218i, 225i, och 220d. Ganska tätt inpå kommer M235i att debutera och även en M235i xDrive.

Rykten gör också gällande att en M2 ligger i planeringen vilken kommer att se bilhallarnas ljus år 2015. Den kommer med all sannolikhet också att heta M2, till skillnad från 1M Coupé som inte kunde heta M1 eftersom det var kannibalsim på namn i BMW:s motorsporthistoria. M2 kommer enligt rykten endast att byggas som Coupé. Plattformen skulle kunna möjliggöra för en fyrhjulsdriven M2, men räkna inte med det.

Bilder: Nya BMW 2-serie Coupé och Cab
Schulte design har även illustrerat 2-serie cabriolet.
Klicka på bilden för att se den i fullstorlek!
Annons
Annons
Rulla till toppen